collage-home-kb-900x282

De nieuwste trend op sportgebied; de Private Gym!

De nieuwste trend op sportgebied is de Private Gym! Steeds meer mensen betalen liever iets meer voor een private gym dan een doorsnee sportschool. Waarom? De trainingen die er worden gegeven zijn altijd gevarieerd, effectiever, persoonlijker en ontzettend motiverend.

In private gyms worden de lessen altijd gegeven door een ervaren personal trainer, een gecertificeerd specialist op het gebied van sport en beweging. Maar dat niet alleen. Hij of zij beschikt over uitgebreide kennis over de werking van het lichaam, is een coach in het creëren van balans tussen het fysieke, emotionele en mentale aspect en is tevens voedingsdeskundige.

Doordat de trainingen vaak in kleine groepjes plaatsvinden, is er nauwer contact met de personal trainer, welke daardoor precies weet wat jij nodig hebt om het maximale uit jou te halen! In de private gyms worden Full Body Workouts gegeven waarbij je traint aan de hand van lichaamseigen gewicht en functionele trainingsmaterialen. Uit onderzoek is gebleken dat deze wijze van training een effectieve methode is om duurzame resultaten te behalen.

TRAIN LIKE A BOSS!

Het geheim voor het behalen van jouw doelstelling? Training, voeding én mentale kracht. Deze drie componenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Train gevarieerd; zowel op het gebied van spierconditie, kracht, lenigheid en balans. Alleen op deze manier creëer je een optimale fit YOU!
Voeding is de brandstof voor je GOAL! Eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines én mineralen. Om zoveel mogelijk uit je training te halen zal je de juiste voedingsmiddelen binnen moet krijgen om je doelen na te streven.
Mentale kracht; de focus op je goal. Wat wil je bereiken en wat heb je ervoor over? Wat zal het persoonlijk met je doen als je steeds dichterbij je doel komt?! Heb je nagedacht over mogelijke valkuilen? Heb je een duidelijke visie en heb je er alles voor over om daar te komen?! Then Just Train Like A Boss.

BACK TO BASICS EXERSICE

Ik geef toe, de reguliere sportscholen laten een mooi plaatje zien met hun hyper moderne apparaten. Zo modern dat veel mensen niet eens weten hoe ze het apparaat überhaupt in beweging moeten krijgen!

Zo ingewikkeld hoeft het allemaal niet te zijn. De mens is gebouwd om te bewegen, dit stamt al af vanuit de oertijd. Nu is alles zoveel makkelijker en sneller, wat niet wil zeggen dat dit altijd beter is! Sterker nog, trainen met lichaamseigen gewicht en hulpmaterialen waarbij je je eigen lichaamsbeweging moet inzetten om de oefening correct uit te voeren zijn de beste trainingen voor ELK lichaam. Waarom?

Ieder mens heeft een andere bouw, bewegingsas, lenigheidgraad en spierflexibiliteit. Om effectief te trainen is het erg belangrijk om zo functioneel (lichaamseigen) mogelijk te bewegen. Als je functioneel traint, train je namelijk ook de kleine spiergroepen van je lichaam wat leidt tot meer balans en lenigheid. Als de kleinere spiergroepen ook getraind worden, worden de grote spiergroepen minder belast waardoor je lichaam soepeler blijft en het aannemen van (ongemerkt) onaangename houdingen ook uitblijft. Het gevolg is dat chronische lichaamsklachten worden vermeden. Je verdeelt namelijk de spierspanning over je hele lijf. Creëer dus een evenwichtige lichaamshouding door middel van Functional Fitness!

Basic oefeningen zoals lunges, squats, push ups, mountainclimbers, burpees, planks etc. zijn slechts een kleine greep uit de 1000 verschillende trainingsmogelijkheden. Je moet echter wel een personal trainer treffen die wat dit betreft uitblinkt in creativiteit en out of the box durft te denken. Train2Release onderscheidt zich wat dit betreft als enige van andere private gyms en focust op creatieve en afwisselende trainingsoefeningen.

ZWETEN IS EEN LIFESTYLE

Je lichaam belonen in de vorm van sporten, gezonde voeding en rust zou eigenlijk bij iedereen centraal moeten staan. Wie wil er nou niet zo fit mogelijk door het leven gaan en zo gezond en vitaal mogelijk ouder worden?
Dat laatste wil iedereen, maar het beste is om daar op jonge(re) leeftijd al mee te beginnen. Preventief te werk gaan is immers makkelijker dan genezen! Denk jij geen tijd te hebben voor een gezonde leefstijl? Het is de meest bekende smoes! Het antwoord is en blijft: NEE, het ligt aan de prioriteiten die jij stelt aan je gezondheid en leefstijl. Je lichaam moet een paar keer in de week getraind worden om op conditie te blijven en ja, daar hoort zweten bij. Hoe belangrijk vind je het om zo fit mogelijk door het leven te gaan? En hoeveel prettiger zal je je wel niet voelen in je eigen lijf?! Je hebt er maar 1, and it’s your personal temple. TREAT IT WELL!

Uiteindelijk willen we allemaal resultaat. Wat dat resultaat is, verschilt per persoon. De een wil graag afvallen, de ander vecht voor resultaat om zich emotioneel goed te voelen. Het voordeel van een private gym is dat de kans dat jij jouw resultaat behaalt, vele malen groter is dan wanneer je aan de slag gaat bij een reguliere sportschool. Private gyms zijn namelijk kleinschaliger en veel persoonlijker. Persoonlijke aandacht en begeleiding staat voorop; je wordt veel specifieker getraind, in kleine groepjes of individueel én krijgt alle tooltjes aangereikt om 100% voor jouw doel te gaan.

Ikzelf ben jarenlang bedrijfsleider en personal trainer geweest bij diverse sportscholen en gebrek aan begeleiding is een veelvoorkomend probleem. Je wordt één keer aan de hand meegenomen, maar vervolgens moet je toch echt zelf aan de slag of meedoen met overvolle groepslessen. Dat veel mensen zich ertoe moeten zetten om naar de sportschool te gaan en niet gemotiveerd zijn door het uitblijven van resultaat is dan ook niet zo gek. Je wordt slapend lid, oftewel een sponsor van een sportschool, zonde van je geld! Een private gym is echt een ideale oplossing als je merkt dat het je ontbreekt aan motivatie en/of basiskennis om doelen na te kunnen streven. Doe jij bijvoorbeeld 30 minuten cardio? Dan zeg ik dat je in deze 30 minuten 2 keer zoveel calorieën had kunnen verbranden met andere effectievere oefeningen! In 2014 ben ik samen met mijn vriendin een private gym gestart. De focus ligt op personal training, small Group training en vitaliteitscoaching. De klanten die al bij ons sporten denken er niet eens meer aan om terug naar een massale sportschool te gaan. Zij hebben de meerwaarde van een personal gym ervaren! Wij weten waar mensen behoefte aan hebben. Wil jij de voordelen van een personal gym ook ervaren en meer weten over onze persoonlijke aanpak? Neem dan hier contact met ons op. Wij verwelkomen je graag in onze studio!

Deel dit bericht