Leef jij met aandacht?

Ok, dit klinkt misschien wat raar. Maar voel jij je ook wel eens als een muziekdoosje? Je draait hem aan en hij speelt iedere keer weer datzelfde voorspelbare liedje af…Het typeert jouw leven of laten we zeggen het leven waardoor je wordt geleefd en jezelf láát leven. Want, hoe cliché het ook klinkt, uiteindelijk zijn we allemaal zelf verantwoordelijk voor een gezond en leuk leven. Het zal je vast niet verbazen dat het merendeel onder ons toch liever wordt geleefd. Het leven van “muziekdoosjes” bestaat uit 4 basis ingrediënten: veel moetjes, weinig tot geen ontspanning, geen tijd voor gezonde voeding en een baan die geen uitdaging biedt. Ben jij er ook zo een?

Dan zou dit jouw melodietje kunnen zijn:

Na een lange, drukke dag op je werk, rijd je snel door naar de supermarkt. Vloekend in de auto naar al die mensen die veel te langzaam rijden bedenk je je dat je dat ene belangrijke mailtje bent vergeten te versturen. Shit! Je rijdt bijna een fietser van z’n sokken, maar herstelt je gelukkig snel. Je parkeert je auto, rent hongerig de supermarkt in en loopt als eerste langs de magnetronmaaltijden. Het is al laat, je wilt naar huis, je slaat nog snel een vluchtige blik langs de groente afdeling. Maar moet je na zo’n lange dag ook nog eens gaan nadenken over verantwoord eten?! NEE, daar heb je GEEN zin in, thuis staat er ook nog zoveel op je te wachten. Je laat je uiteindelijk verleiden tot een alles in 1 Kip Tandoori pakket. Binnen 10 minuten klaar belooft het. IDEAAL! Je rijdt snel naar huis, zet het eten op en ploft als een zoutzak op de bank. Je eet je maaltijd op de bank voor de tv op. Verbazingwekkend hoe je alles binnen 5 minuten weer achter de kiezen hebt zitten. Heb je eigenlijk wel geproefd wat je at? Je kijkt naar de ophopende stapel afwas en het wasrek dat in de andere hoek van de kamer staat. Je zou vanavond gaan sporten, maar het regent buiten, dus je hebt een goed excuus om niet te gaan. In plaats daarvan pak je een reep chocola, maar ook hier kan je niet van genieten. Schuldig pak je een vetrol vast. Ach, nu is het toch al te laat. Je zapt nog wat door op tv, kakt in en gaat slapen. Althans…dat probeer je. Want die hersentjes ratelen maar door. Dít vergeten en je had dát nog willen doen. Jezelf uitputtend val je in slaap, waarna om 7 uur de wekker gaat en alles zich weer van voor af aan letterlijk opnieuw, als een muziekdoosje, afspeelt.

Wat wil JIJ?
Kies jij er ook voor om je te laten leven? Of leef jij liever met aandacht? Aandacht voor wat JIJ wilt in dit leven. Vervang jouw 4 basis ingrediënten door 4 nieuwe ingrediënten: Een dosis beweging, gezonde voeding, uitdaging en met name ontspanning. Ze doen wonderen! Zorg goed voor jezelf en jouw lichaam zal je dubbel en dwars belonen…

Deel dit bericht