Wat is mentaal sterk zijn?

Wat is mentaal sterk zijn?

Tijd verspillen aan zelfmedelijden?
Mentaal sterke mensen klagen niet over hun “slechte” situatie. Zij leren er van en nemen hun verantwoordelijkheid. Ze nemen actie en zijn resultaat gericht. Tuurlijk is het leven niet altijd even eerlijk maar put hier je kracht uit and don’t let it beat you!

Je persoonlijke kracht laten beïnvloeden.
Geef andere niet de kracht of macht om jezelf minderwaardig te voelen, jij moet de grip houden over je eigen daden en emoties. De kracht is emotie kunnen controleren en beheersen.

Niet bang zijn voor verandering!
Verandering is een uitdaging en houdt je scherp. Wees niet angstig voor het onbekende maar wees bang voor stilstand. Houdt jezelf energiek en haal het beste in jezelf omhoog.

Geen energie verspillen waar je toch geen grip op hebt.
Het leven zit vol vreemde bochten en wendingen. Je hebt er niet altijd grip op. Vervelende situaties kan je niet altijd veranderen. Focus je op je houding en gedrag, dit heb je namelijk wel zelf in de hand.

Stop met het blijven “pleasen” van anderen.
Mentaal sterke personen zijn doorgaans vriendelijk en respectvol naar anderen en denken aan hun eigenwaarde. Andere blijven “pleasen” en niet meer aan jezelf denken betekent op den duur een lage eigenwaarde en weinig respect voor jezelf. Wees er voor andere maar durf ook voor jezelf regelmatig te kiezen.

Risico’s nemen!
Durf risico’s te nemen en dan bedoel ik niet gedachteloos ergens inspringen en je leven op het spel zetten. Maar wees voorbereid op een eventueel worst case scenario. Je moet dit met je mee kunnen dragen.

Blijf niet hangen in het verleden.
Erken het verleden en haal de lessen eruit die je ervan geleerd hebt. Stop je energie niet in teleurstellingen of in fantasieën over ‘die goeie ouwe tijden’. Het is een investering in het creëren van een optimaal NU!

Blijf niet dezelfde fouten maken.
Verruim je blik naar jezelf en anderen. Neem je verantwoordelijkheid en leer van deze fout. Pas zelfreflectie toe voor positieve inzichten en pas dit toe voor in de toekomst.

Niet jaloers zijn op andermans succes!
Gun je omgeving succes uit de grond van je hart. Wees niet jaloers of afgunst. Zij zijn bereid hard te werken voor hun eigen kansen op succes. Wat jij uitstraalt krijg je terug….keep this on your mind.

Niet opgeven na een tegenvaller.
Elke fout is een kans om jezelf te verbeteren. Mentaal sterke personen zijn bereid om fouten te maken, zo lang nodig. Uiteindelijk brengt dit dichterbij je doel.

Je hoeft niet altijd onder de mensen te zijn.
Neem de tijd om met jezelf door te brengen. Gebruik dit om te reflecteren en plannen maken om productief te zijn. Laat je stemming niet afhangen of je onder de mensen bent of alleen bent. Wees gelukkig en doe de dingen om dit te blijven voeden.

Niet meteen resultaat verwachten.
Wat je plan, doel of onderneming is, mentaal sterke mensen accepteren de lange adem die nodig is. Focus niet alleen op het “grote” maar vier ook de kleine succesjes. Verandering kost nou eenmaal tijd.

Lekker actief zijn.
Zorg voor voldoende beweging. Het is een bewezen feit dat dit positieve psychologische effecten heeft. Fysieke, mentale en emotionele fitheid!

 

Wil jij meer weten over jouw persoonlijke fysieke en mentale fitheid? Neem dan gerust met ons contact op, wij brengen dit graag in kaart voor jouw. info@train2release.nl

Specialisten op het gebied van Personal Training / Mental Coaching / Vitaliteitscoaching.

Train2Release.

Deel dit bericht