Functional-training-900x599

Wat is Functioneel Trainen?

Bij Functional Training verbeter je jouw uithoudingsvermogen, kracht, stabiliteit, snelheid en flexibiliteit. De tijdsduur van de trainingen is rond de 60 minuten. De oefeningen zijn functioneel, d.w.z. dat het lichaam getraind wordt om activiteiten uit het dagelijks leven met gemak te kunnen uitvoeren. Bij veel oefeningen wordt er dan ook gebruik gemaakt van het lichaamseigen gewicht of materiaal dat het HELE lichaam uitdaagt om mee te werken bij de uitvoering van de oefening. Hierbij kun je denken aan oefeningen met kettlebels, sandbags, speedladders, powerchains etc. Bij de meeste oefeningen wordt het hele lichaam getraind waardoor de intensiteit zeer hoog ligt. Omdat het hele lichaam in één keer wordt getraind, is het effect van Functional Training t.o.v. reguliere fitnesstraining minstens net zo groot, dan niet groter. Je kracht en conditie gaan razendsnel vooruit en de calorieverbranding ligt hoog. Door de hoge intensiteit blijft de calorieverbranding zelfs lange tijd na de training verhoogd.

Is dit wat voor mij?
Functional Training is heel toegankelijk. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen, hiervoor hoef je geen ervaren sporter te zijn. Je sport in kleine groepjes met een Personal Trainer. Voordeel is dat jij sneller je doel zal behalen omdat de focus gedurende de training op JOU ligt. Alle oefeningen kun je op je eigen tempo uitvoeren. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging met een personal trainer onder de arm dan is dit dé methode om je persoonlijke doel te bereiken.

Hoe vaak moet ik dit doen?
Al met één les per week ben je goed bezig met je gezondheid. Een intensieve training van ongeveer 60 min is al voldoende voor het verbeteren van je conditie en geeft een voldaan gevoel.

Wat zegt het onderzoek
Trainen met een hoge intensiteit is al langer onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. Meerdere onderzoeken tonen aan dat Functional Training met hoge intensiteit het lichaam sneller in een fittere toestand brengt waarbij aanzienlijk hogere prestaties geleverd worden. Een ander bewezen effect is de gunstige invloed op de insulineresistentie wat voor mensen met overgewicht en diabetes van belang is. Daarnaast is dit ook een hele goede methode om gezond af te vallen.

Wat zeggen de klanten over jullie?!
Harma Broekman: Nooit eerder ging ik met zoveel plezier en zonder tegenzin sporten! Faziel weet je constant te motiveren en tot het uiterste te gaan..! Mijn gezondere levensstijl komt steeds dichterbij met behulp van Faziel! Deze 5 sterren zeggen verder genoeg denk ik 😀
Monique luiken: Faziel is een topper! Hij stimuleert je met ontzettend veel positiviteit om door te gaan waar je niet meer kan op mentaal en fysiek gebied. Hij biedt een luisterend oor en kijkt verder dan alleen het fysieke stuk. Ik had geen betere keuze kunnen maken dan voor Train2Release te kiezen!
Alec Wong: Faziel ken ik al jaren als personal trainer. Heel erg motiverend en vooral een brede kennis op sport gebied. Of het nou training is, anatomie of supplementen, bij Faziel zit je goed. Natuurlijk is het ook een heel groot pluspunt dat je zo lekker met hem kan babbelen. Helemaal top!!!

Nog niet overtuigd? Lees meer reviews op onze Facebookpagina.

En wat zijn de voordelen? – Voor velen toegankelijk – Training in kleine groepen met persoonlijke aandacht – Het hele lichaam wordt getraind in een korte tijdsduur – Snelle verbetering van kracht en conditie – Goede manier om af te vallen – Altijd trainen onder toezicht van een Personal Trainer – Je traint altijd op gemaakte afspraken en afspraak is afspraak right?! 😉 – Stok achter de deur – Geen massale sportschool maar een Private Gym – Pure aandacht voor ieder individu – Doelgericht trainen

Hoe zien de trainingen eruit? Bekijk hier onze trainingen op instagram

Ik wil dit proberen! Meld je hier aan voor een gratis proefles!

Ok, dit is verslavend! Ik wil lid worden en inschrijfgeld? Daar doen we nu niet aan (normaal 25,00 euro)
1x per week 39,00 euro
2x per week 59,00 euro
Onbeperkt 79,00 euro
Partner Onbeperkt 118,50 euro
(alle abonnementsvormen hebben een duur van minimaal 6 maanden)

Deel dit bericht