article3

Creër een gezonde leefstijl met behulp van vitaliteitscoaching

Wat is Vitaliteitscoaching?

Vitaliteitscoaching is gericht op het verhogen van de algehele vitaliteit van individuen én bedrijfsorganisaties. “Vitaliteit” staat voor “een gezonde geest in een gezond lichaam”.

Besteed jouw werkgever aandacht aan jouw gezondheid?

“Een gezonde geest in een gezond lichaam’ is ook van toepassing op organisaties. Vitale medewerkers zorgen namelijk voor een gezonde organisatie. Uit onderzoek is gebleken dat de productiviteit stijgt (+5%) en het verzuim daalt (tot -15%) als medewerkers vitaal zijn. Aandacht besteden aan de vitaliteit van werknemers betaalt zich dus letterlijk terug. Vitale medewerkers hebben meer energie, zijn productiever, scherper, betrokken en stralen dit ook uit naar de buitenwereld. Geen wonder dat steeds meer werkgevers investeren in de vitaliteit van hun medewerkers.

Weer in balans met behulp van een vitaliteitscoach

Omdat gebrek aan vitaliteit al heel lang tot veel ziekteverzuim leidt, is er een grote behoefte aan specialisten op dit gebied. De vitaliteitscoach kan effectief in deze behoefte voorzien. Train2Release biedt een op maat gemaakt vitaliteitsprogramma aan, waarbij nauw wordt samengewerkt met personal trainers en mental coaches. De vitaliteitscoach hanteert een holistische aanpak en onderzoekt alle factoren die de vitaliteit van een individu kunnen beïnvloeden. Het vitaliteitsprogramma bestaat uit onderdelen als work&life balance, voeding en psyche, leefstijl en gezondheid, stressmanagement en ontspanning.

Onze aanpak

Een belangrijk onderdeel in onze aanpak vormt het ontstaan van een ongezonde leefstijl. Als je weet waar de oorsprong ligt, kan terugval in oude gewoontes worden voorkomen. Zo besteden we aandacht aan het ontstaan van stress in het lichaam, geven we inzicht in normen en overtuigingen en leren we hoe duurzame veranderingen in gedrag teweeg gebracht kunnen worden.

Investeert jouw werkgever ook in de vitaliteit van haar medewerkers en wil je meer weten over ons vitaliteitsprogramma? Stuur dan even een mail naar info@train2release.nl.

Deel dit bericht